pavlograd.info 27.02.2018 18:52

У Тернівці поліція хотіла притягти до відповідальності власника вівчарки, яка восени минулого року начебто загризла сусідську козу. Однак суд вирішив, що правоохоронці не належним чином склали адміністративний протокол про цю подію і повернули їм документи.

Про це йдеться у постанові міського суду Тернівки від 20 лютого 2018 року. Згідно з протоколом, який надійшов до суду 12 лютого, кілька місяців тому, 18 жовтня 2017 року близько 15.00 на лузі в райні вулиці Приточилівки в Тернівці собака породи «вівчарка» (собаку звати Ніка) загризла 4-місячну козу. За даними поліції, вівчарка належить одній людині, а коза іншій. Внаслідок пригоди власник домашньої худоби зазнав збитків на суму 1000 грн.

Поліція кваліфікувала даний факт за ч.2 ст. 154 КУпАП («Порушення правил тримання собак і котів»). Однак суддя, котрий розглянув матеріали справи, констатував, що складені вони не належним чином. Зокрема, на думку судді, поліція не уточнила, які саме з перелічених у ст. 154 КУпАП дій щодо тримання собак вчини ли власники вівчарки. В підсумку, на своєму засіданні 20 лютого Тернівський міський суд постановив повернути вказану справу на доопрацювання до міського відділення поліції.

Олекса Сурай