pavlograd.info 02.04.2018 21:55

У 2017 році в Павлограді оздоровилися та відпочили у пришкільних та іногородніх таборах 7666 дітей (майже 70 % від загальної кількості). Зараз в Павлограді проживає 11 007 дітей віком від 7 до 17 років. Влітку цього року міська влада разом із соціальними службами планує охопити різними видами оздоровлення ще більшу – максимальну кількість дітей. Про це під час засідання виконкому повідомила заступник міського голови Павлограда Олена Шуліка.

На особливому контролі влади та соціальних служб міста знаходиться оздоровлення дітей, які потребують надзвичайної, особливої соціальної уваги.

Так, влітку на території міста за рахунок коштів міського бюджету та батьківських коштів будуть працювати 26 таборів з денним перебуванням на базі закладів освіти.

Табори для дітей працюватимуть у дві зміни по 14 днів. Перша зміна працюватиме з 1 по 20 червня в робочі дні. Друга – з 25 червня по 13 липня. Протягом другої зміни табори працюватимуть і у закладах дошкільної освіти.

«У всіх пришкільних дитячих таборах будуть створені належні умови для відпочинку та оздоровлення дітей, організації харчування, медичного обслуговування. Табори працюватимуть при повному забезпеченні педагогічними та медичними працівниками.

Медичні та санітарно-епідеміологічні установи здійснюватимуть контроль за дотриманням санітарних норм та якістю харчування дітей в оздоровчих закладах усіх типів», – запевнила заступник мера.

Протягом літа 2018 року в дитячих оздоровчих закладах плануються різноманітні виховні, розважальні, культурно-масові, фізкультурно-оздоровчі та спортивні заходи, які будуть направлені на залучення молоді до здорового способу життя.

Окрім того, як і минулого року, планується оздоровлення дітей пільгових категорій у іногородніх таборах. Так, наприклад, у 2017 році з міського бюджету було використано 519,5 тис. грн. на оздоровлення у ДЗОВ «Северянін» 45 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. А за кошти державного та обласного бюджетів оздоровлено 155 павлоградських дітей пільгових категорій у Міжнародному дитячому центрі «Артек», ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія», реабілітаційному центрі дитячого оздоровчого табору «Перлина Придніпров’я».

А з метою підтримки дітей з сімей пільгових категорій, а також попередження дитячої бездоглядності, з 1 червня планується працевлаштування 120 підлітків через «Фонд літнього працевлаштування», який створений при відділі з питань сім’ї, молоді та спорту. На виплату заробітної плати підліткам з міського бюджету передбачено 256 тис. грн.

Кріста Офенбах