pavlograd.info 10.07.2024 11:58

Офіційні особи США заявляють про покращення ситуації в Україні після того, як Конгрес ухвалив великий пакет допомоги на 61 млрд доларів після багатомісячної затримки. Про це повідомляє The Washington Post.
Хоча лінія фронту майже не змінилася більш ніж рік, вони кажуть, що Москва, ймовірно, зіткнеться з проблемами, що зростають, у збереженні своїх переваг на полі бою.

"Україна залишається під тиском, це залишається дуже активним конфліктом. Нам не слід дивитися у рожевих окулярах", – заявив високопосадовець адміністрації США.

Однак, за його словами, лінії стабілізувалися, і Росія зазнає надзвичайних витрат, "які змушують її покладатися на погано навчені сили, що фактично грає на руку Україні".
Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що Росія програє у війні проти України , оскільки втрачає людей на фронті, мешканці залишають країну, а Україна залишається "вільною та незалежною".
"Україна може і має зупинити Путіна", – заявив Байден.

Він зазначив, що США надають підтримку Україні у партнерстві з членами НАТО та коаліції з понад 50 країн, і підтримка збережеться.