pavlograd.info 08.06.2021 20:56

О том, что конец мая и начало июня в Днепропетровском регионе погода была неустойчивой и с обильными ливнями и грозами нам известно не понаслышке. Но температура воздуха составляла 12-17 ° C, что ниже нормы. О влиянии повышенной влажности на урожайность Днепропетровщины говорили в областном совете.

Об этом сообщает пресс-служба Днепропетровского облсовета.

«За дві доби (2 і 3 червня) у нас випало дві місячні норми опадів — понад 70 мм. Такого я не пам’ятаю вже років з 10. Це чудово, адже засіви наразі наповнені вологою й ми матимемо ліпший врожай пшениці, гороху, рапсу, ячменю і ярових культур. Якщо погодні умови й надалі будуть сприятливими, то цього року Україна отримає один з найкращих врожаїв за останні роки», — розповів Леонід Маляренко, директор ТОВ «ГАРАНТ-АГРО».

Втім, остаточні висновки щодо впливу цьогорічних дощів на врожайність дніпропетровські аграрії, кажуть, будуть готові зробити в кінці року. Наразі переконують, тримають руку на пульсі подій, готують техніку до збору посівної і, за сприятливої погоди, розгорнуть активні роботи по збору».

Впереди неделя дождей.

Запись Впереди неделя дождей: на Днепропетровщине выпало две месячные нормы осадков впервые появилась .