pavlograd.info 28.01.2019 12:22

Павлоградцям, які мають заборгованість з оплати послуг водопостачання та водовідведення понад 2 місяці, можуть встановити «слона». Про це журналісту www.5632.com.ua повідомили в КП «Павлоградводоканал», відповідаючи на запит.

«Підприємством відновлено обладнання системи локального відключення водовідведення («слонами»), яким здійснюється відключення боржників. Боржниками вважаються абоненти, які мають борг за послуги підприємства понад два місяці», – йдеться у відповіді.

Постачання комунальної послуги відновлюється в повному обсязі після повного погашення заборгованості за фактично спожиті послуги чи з дати укладення угоди про реструктуризацію заборгованості.

В КП «Павлоградводоканал» також повідомили, що на боржників, що не бажають сплачувати заборгованість, подають до суду. Після винесення судом рішення, виконавчий документ відправляється до Державної виконавчої служби (ДВС).

Після того, як за боржника береться ДВС, то відповідно до норм Закону України «Про виконавче провадження», на майно (квартири) боржників може накладатись арешт. Якщо сума боргу перевищує 10 мінімальних зарплат, то майно у боржника можуть відібрати та реалізувати на торгах. А отримана сума з реалізації направляється на погашення боргу. Залишок повертається боржнику.

Довідка: при встановленні так званого «слона» у боржника блокується водовідведення. Послуга ж водопостачання залишається.