pavlograd.info 29.01.2019 19:25

Система мереж водопроводу та водовідведення міста знаходиться в експлуатації з 1964 року. За ступенем зносу вимагають заміни 49% труб від загальної протяжності, а 51% має ще допустимий ступінь зносу.

Про це журналісту www.5632.com.ua повідомили в КП «Павлоградводоканал».

«Підприємством впроваджуються заходи щодо реконструкції мережі водопостачання. Так, управлінням комунального господарства та будівництва в 2018 році було розроблено два проекти по реконструкції мережі водопостачання, реалізація яких запланована на 2019 рік. В поточному році планується розробити комплексний проект модернізації мереж водопостачання», – повідомили в водоканалі.

В місті була створена робоча група для розробки проекту поетапної модернізації системи водопостачання міста. Проект передбачатиме заходи з розвідування та дооцінки підземних джерел водопостачання і реконструкцію існуючих мереж.

В рамках програми «Питна вода», що затверджена мерією, в Павлограді планують реалізувати проект по знезараженню води та реконструкції водопровідної насосної станції на майданчику № 4 з впровадженням новітніх технологій доочищення, який передбачає використання гіпохлориту натрію замість шкідливого хлору. Вартість проекту близько 7 млн гривень.