pavlograd.info 16.11.2018 11:42

14 листопада в Булахівському НВК відбулася досить визначна подія – після тривалої реконструкції й капітального ремонту була урочисто відкрита нова навчальна група для дошкільнят, в тому числі – й з інклюзивним напрямком.

З різних об’єктивних причин, в приміщенні Булахівської ЗОШ І-ІІІ ступеня кілька років не було задіяне ціле крило з кількома приміщеннями, холодне взимку й спекотливе – літом. Нові підходи до дошкільного навчання дітей, підготовка їх до вступу у перший шкільний клас вимагають створення цих цілей необхідних умов, підготовку потрібних спеціалістів. Але для цього потрібні значні кошти, яких, у деяких сільських бюджетах, вкрай замало навіть для вирішення нагальних проблем.В Булахівському НВК – нова групаВ Булахівському НВК – нова група

І тут головною стає спроможність ініціатора втілення ідеї згуртувати навколо себе батьків, депутатів різних рівнів, сільських голів і старост сіл, спеціалістів і благодійників, здатних допомогти вирішити цю, на перший погляд, надзвичайно складну проблему. Директор Булахівського НВК Наталя Масловська – якраз із категорії таких керівників. Пошук коштів, навчання методистів і вихователів, проведення реконструкції й капітального ремонту, обладнання групи з кількох класів, насичення необхідним приладдям, підручниками, учбовими посібниками, іграми, створення затишних умов навчання – все це відбулося завдяки, передусім, активності, комунікабельності й цілеспрямованості Наталі Масловскої.

Почесні гості, запрошені на урочисте відкриття нової навчальної групи в Булаховському НВК, були приємно здивовані об’ємами виконаних робіт, їх якістю. А головне – побачили, наскільки це потрібно і дітям, і дорослим.В Булахівському НВК – нова група

А почесними гостями в цей святковий день були: голова Павлоградської РДА Святослав Максимчук, народний депутат України Артур Мартовицький, який завжди опікується створенням умов для щасливого дитинства наших дітей, депутати Дніпропетровської обласної ради Микола Пономарчук та Анатолій Адамський, голова сільради Межирічської ОТГ Олександр Луценко, староста Булахівского старостинського округу Ірина Гузь, голови фермерських господарств, батьки вихованців нової навчальної групи.
Вітаючи «іменинників» і всіх присутніх зі значною подією не тільки для них самих і їхніх батьків, а й всієї Булахівки, Артур Володимирович відзначив необхідність створення подібних навчальних закладів для дошкільного розвитку дітей, особливо – з фізичними вадами, спільні зусилля місцевої влади, депутатів, мешканців села в реалізації цього спільного проекту, який, безумовно, сприятиме підвищенню рівня дошкільної освіти наших маленьких співгромадян в комфортних умовах, під керівництвом досвідчених методистів і вихователів, побажав всім присутнім, в першу чергу – дітям, миру, щастя, гідної уваги дорослих, які повинні створювати всі умови для їхнього щасливого дитинства, особливо – активність і наполегливість у створенні групи директора НВК Наталі Масловської. А після свого виступу, від заснованого ним «Благодійного фонду сприяння соціально – економічному розвитку Західного Донбасу» вручив сертифікат директору НВК на придбання «сухого басейну». Слід зазначити, що раніше Артур Володимирович передав дошкільнятам Булахівки комплекти посібників «Вчимося читати» Людмили Шелестової та сприяв участі методистів групи в семінарах, які особисто проводила автор цього посібника.

Дітлахів, їхніх батьків, методистів і вихователів, всіх присутніх на урочистості вітала й решта почесних гостей, передавали їм свої подарунки, бажали успіхів у навчанні та всьому подальшому житті.

Після офіційної частини відкриття нової групи, всі присутні оглянули новенькі, теплі й затишні класи, спостерігали за різноманітними розвиваючими вправами, аплодували виступам дітей і, разом з ними, водили хороводи.
Для щасливого майбутнього України й кожного українця всі ми, спільно, повинні дбати про щасливе дитинство наших дітей вже зараз!

Запись В Булахівському НВК – нова група впервые появилась .