pavlograd.info 17.11.2018 20:40

Співробітники Служби безпеки України у Павлограді протиправну схему виробництва металопродукції з використанням небезпечних речовин.

Про це повідомляють в прес-службі СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що деякі місцеві «бізнесмени» та іноземні громадяни налагодили у Павлограді нелегальне виробництво металоконструкцій, арматури, труб та дроту. Для виготовлення і термічного оцинковування виробів ділки без відповідної ліцензії на поводження з прекурсорами використовували соляну кислоту.

До виробничого процесу організатори протиправного бізнесу залучили некваліфікований персонал, який використовував сировину та матеріали, які не відповідають встановленим нормам стандартизації та технічним умовам.

Правоохоронці з’ясували, що готова продукція сумнівної якості постачалася на підприємство, яке здійснює роботи з будівництва об’єктів транспортної інфраструктури Дніпра.

Дії зловмисників могли призвести до виникнення надзвичайних подій з тяжкими наслідками для життя та здоров’я громадян.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 311 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності осіб причетних до незаконної діяльності.

Заходи з викриття протиправних дій проводились спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.