pavlograd.info 08.05.2018 15:09

У Першотравенську поліція розслідує факт крадіжки коштів з приватної банківської картки. Сума вкраденого зловмисниками становить близько 12 тис. грн., потерпіла – місцева мешканка. Про це йдеться в ухвалі міського суду від 2 травня.

Згідно з клопотанням поліції, яке цього дня розглянув суд, увечері 2 лютого 2018 року потерпілій зателефонував невідомий чоловік і попрохав продиктувати йому цифровий код, який вона мала щойно отримати в СМС-повідомленні. Чоловік пояснив, що він виподково відправив їй це СМС. Жінка відкрила надіслане повідомлення і назвала незнайомцю код. А невдовзі дізналася, що на одній із її банківських карток несподівано виник борг у 7000 грн. Вже 5 лютого жінка цю картку заблокувала. Того ж дня потерпіла отримала ще одне СМС-повідомлення, що з цієї картки на іншу, яка теж належить їй, перераховано кошти. Далі невідома особа за допомогою інтернет-сервісу «Tachcard» зняла з цієї другої картки 11 824 грн.

6 лютого жінка звернулася із заявою до поліції про викрадення в неї з банківського рахунку вказаної суми. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 КК України («Крадіжка») і 27 квітня звернулась до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до банківської інформації, яка стосується операцій з переказу коштів потерпілої в період з 2 по 6 лютого. Першотравенський суд вивчив надані матеріали і частково задовольнив це клопотання (надав правоохоронцям дозвіл лише на доступ до частини інформації, яка їх цікавила).

Олекса Сурай