pavlograd.info 07.03.2018 15:41

У Павлограді поліція розслідує факт незаконного позбавлення волі людей, що знаходились у приміщенні однієї з легально діючих християнських організацій. Про це стало відомо з двох ухвал міськрайонного суду, датованих 27 лютого.

Обидві ухвали виніс слідчий суддя Валерій Головін, котрий розглядав відповідні клопотання старшого слідчого Павлоградського відділу поліції. Останній звернувся до суду за наданням дозволу на арешт майна, вилученого в ході обшуків, проведених в рамках кримінального провадження на території Павлограда і Павлоградського району. За версією поліції, «до чергової частини Павлоградського ВП надійшло повідомлення про те, що за адресою вул. *** м. Павлограда Дніпропетровській області в приміщенні релігійної організації *** представниками організації незаконно позбавлено волі групу осіб».

За даним фактом поліція 23 січня 2018 року відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 КК України («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини») і почала досудове розслідування. Минув місяць, і 23 лютого правоохоронці провели обшук за вказаною адресою, в ході якого вилучили 13 мобільних телефонів і системний блок. Поліція просила суд накласти арешт на вилучене майно.

Інше клопотання стосувалося дозволу на арешт печатки, яку правоохоронці вилучили під час іншого обшуку, який вони провели того ж дня в рамках зазначеного кримінального провадженяя, але вже на території майнового комплексу в одному із сел Павлоградського району. Слідчий суддя Валерій Головін вивчив надані клопотання і 27 лютого 2018 року виніс ухвали про їхнє задоволення. В документі сказано, що ухвала виконується негайно, однак може бути оскаржена в Апеляційному суді Дніпропетровської області.

Олекса Сурай