pavlograd.info 18.01.2021 12:58

Какова роль правительства в деле январского повышения тарифов на энергоносители?- этот вопрос в Украине стоит на повестке дня. Но ответы на этот вопрос получить можно разные. Кто-то скажет, что во всем виноваты звезды. Кто-то вспомнит побитого Януковича, кто-то Сороса или вечного Путина.

Депутат Верховной Рады Роман Каптелов считает , что в повышение тарифов на газ и электроэнергию виновны жадные олигархи. Об этом он написал на своей странице в Facebook:

«Сьогодні одна компанія, яка належить конкретному олігарху, постачає газ для більше, ніж 80% споживачів, за ціною, вищою майже на 30% від середньої на ринку, – пояснив депутат. Фактично це вони, а не влада спричинили кризу і змусили людей виходити на мітинги. Причина обурення українців – це не дії влади, а жадібність олігархів.
Але Антимонопольний комітет зреагував на ситуацію достатньо оперативно і вже проводить перевірки стосовно монополістів, які однозначно матимуть конкретні наслідки.

Фіксована ціна на газ почне діяти уже з 1 лютого. Завдяки цьому економія в платіжках буде на рівні 500-800 гривень.

Таким чином ми отримаємо ціну на газ навіть нижчу, ніж у 2018-2019 рр.. Тоді куб газу коштував 8,50 грн. при мінімальній зарплаті 3 723 грн. Зараз коштуватиме 6,99 грн. при мінімалці – 6 500.
2. Встановлення обмеження на тариф на розподілення газу.
Тариф на розподіл газу складатиме не більше 1,79 грн., а середній по Україні буде 1 грн і також почне діяти з 1 лютого 2021 року. Для цього уже готуються необхідні проекти рішень. Там, де тарифи були набагато вище середнього по країні, вони будуть знижені, наприклад, для Лубнигаз тариф буде знижено із 2,45 грн до 1,79 грн.
Загалом тариф на розподіл буде знижено для 14 приватних облгазів.
Окрім того, обговорюється питання змін до законодавства щодо боротьби з монополіями в розподілені газу. Пропонується ввести такі норми:
• Природна монополія по розподілу газу – це не менше 100 тис споживачів. У Полтавській області працює 4 «облгази», у підсумку у 3-х із них тарифи суттєво вищі середніх по Україні. Такі подріблені оператори мереж не відповідають критеріям природних монополій і неефективні.

• Можливість введення тимчасових адміністрацій на облгази, коли вони зловживають ситуацією.
• Всі закупівлі облгазів через Прозорро. Це дозволить реально відстежувати структуру собівартості послуги з розподілення газу і не давати монополістам завищувати тарифи, посилаючись на високі витрати.
• Врегулювати борги облгазів та Укртрансгазу, не включати їх у тарифи споживачам.
Надання компенсацій для споживачів, які використовують для опалення електроенергію.
400 тисяч сімей, які використовують для опалення електроенергію, отримають адресну фінансову допомогу, яка буде покривати різницю між нинішнім тарифом, і тим, який діяв до 1 січня 2021 року.Це цільова субсидія, яка буде виплачуватися людям живими грошима. ».

Как видим, власть решает проблему. Но ни Президент, ни члены Кабинета министров, не имеют никакого отношения к кризису неплатежей за коммунальные услуги, который . вот-вот, захлестнет Украину.

Но кто управляет олигархами в Украине? Очевидно, никто.
Более того, можно с уверенностью сказать, что Украиной управляет ни законноизбранный Президент , ни Кабинет Министров и ни Верховная Рада, а наши жадные олигархи, которые с Новым годом народ не поздравляют и обещаний снизить коммунальные тарифы ему не дают.

Но , зачем украинцы , раз в пятилетку, выбирают себе президента, если страной, при любом раскладе управляют другие лица? Зачем Украине Президент, если олигархам позволено , не напрямую, а косвенно , обворовывать население, повышая тарифы на газ и электроэнергию?

За воровство или же за мошенничество рядовых украинцев привлекают к суду и отправляют в исправительные колонии. Олигархи спровоцировали кризис в стране, установив неоправданно высокие тарифы, – а это, однозначно, мошенничество. Но руки им никто не заламывает и за шиворот их в тюрьму не ведут.

Почему президент Зеленский и его подчиненные позволил олигархам обворовать население? Уж, не приходятся ли украиннские олигархи двоюродными дядями Президенту? Или крестными папами?

Виктор Абрамас

Запись Почему президент Зеленский позволяет жадным олигархам управлять Украиной? впервые появилась .