pavlograd.info 05.10.2022 14:34

В Україні затримали коригувальників ворожого вогню по позиціях ЗСУ на півдні та сході.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

"Служба безпеки України викрила двох російських агентів в Одеській і Донецькій областях. Вони розвідували місця дислокації і маршрути переміщення Сил оборони у прифронтових районах на півдні та сході України", – йдеться в повідомленні.

Що відомо про затриманих

у однієї із поплічниць ворога вилучено топографічну карту та схему з координатами тимчасового розташування підрозділу ЗСУ в Одеській області Саме по ньому окупанти планували здійснити масований ракетний удар. СБУ своєчасно затримала зловмисницю на спробі передачі розвідданих;
ще одну агентку Кремля затримали у Покровському районі Донецької області. Зловмисниця намагалась передати окупантам закриту інформацію про дислокацію та кількість особового складу одного з підрозділів ЗСУ. Вона була завербована російськими спецслужбами у серпні цього року. Її "зв’язковим" був учасник так званої "ДНР", який давав вказівки щодо проведення розвідувально-підривної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом зловмисницям про підозру. Одній з них уже обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялось, СБУ викрила російських агентів, які готували "референдум" на тимчасово окупованій території Миколаївської області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.