pavlograd.info 22.11.2018 08:43

По всій Україні та в Нашому регіоні шахраї вигадали спосіб незаконного заволодіння майном (коштами) громадян.

Про це повідомляє прес-служба Павлоградської иісцевої прокуратури.

Зокрема, від імені керівництва Павлоградської місцевої прокуратури до керівників державних установ та організацій, а також приватних підприємців телефонують шахраї з вимогою надати матеріальну допомогу, шляхом перерахування коштів на банківські карти.

За аналогічними фактами шахрайства в Дніпропетровській області розпочато ряд кримінальних проваджень. Не виключення і Павлоградська місцева прокуратура, яка внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Павлоградська місцева прокуратура звертається до громадськості, суб’єктів господарювання, керівників органів державної влади та місцевого самоврядування бути обачними, у випадку отримання подібних дзвінків від імені працівників органів прокуратури чи інших правоохоронних органів, в жодному разі не слід передавати (перераховувати, надсилати) гроші невідомим особам.

Про подібні пропозиції, чи факти вчинення протиправних дій від імені працівників органів прокуратури, негайно слід інформувати поліцію за номером телефону 102, або звертатись безпосередньо до Павлоградської місцевої прокуратури із відповідним письмовим зверненням.

Запись Павлоградцям телефонують шахраї з вимогою надати матеріальну допомогу впервые появилась .