pavlograd.info 21.12.2018 17:27

До Дня Святого Миколая в амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 8 (будівлі колишньої МСЧ №7), що на селищі ПЗТО, відкрився новий сучасний безкоштовний дитячий стоматологічний кабінет на базі Павлоградської стоматологічної лікарні, яка орендує ці приміщення.

Тут не лише капітально відремонтували приміщення (в тому числі встановили два нові металопластикових вікна, зробили косметичний ремонт, систему опалення, відведення, нові електричні мережі), розфарбували стіни з фрагментами дитячих мультиків, а й облаштували кабінет спеціальним медичним та стоматологічним обладнанням (сучасною бормашиною, апарат для зберігання стерильних інструментів) за останнім словом техніки та сучасними вимогами. На все це було витрачено близько 100 тисяч гривень, які були зібрані підприємцями нашого регіону за ініціативою та закликом голови однієї з окружних партійних організацій.

«Коли ми ще тільки думали створити такий кабінет для мешканців мікрорайонів ПЗТО, ПМЗ, Ливмаш, то у нас не вистачало коштів. Ситуація в цьому приміщенні була плачевною. Кабінети зруйновані, здійснювати роботу було неможливо. І дуже приємно, що знайшлися такі люди, які відгукнулися на наше прохання, відірвали від себе копійку та допомогли нам у реалізації цієї ідеї. Ми вдячні за це. І добре, що тепер в такому великому мікрорайоні є можливість лікувати дітей із стоматологічною патологією. Це дуже важливо, бо наші діти – це наше майбутнє. І добре, що такий подарунок ми робимо місту саме на День Святого Миколая – дитячого чарівника», – каже головний лікар Павлоградської стоматологічної лікарні Микола Старішко.

Кабінет знаходиться на другому поверсі у дитячому відділенні амбулаторії. Це дуже зручно для батьків дітей.

«В бормашині є пістолет, вода, повітря та швидкісна турбіна. Швидкість обертів у неї велика, і дитина не відчуває болю, тобто все робиться дуже швидко, за секунди. Тут є мікромотор, скаляр, який знімає наліт. У діток теж дуже часто є захворювання ясен, коли необхідна ось така процедура. Це дуже добре діє на ясна. Можна знімати наліт і зубні відкладення. Тут хороше світло, зручно працювати», – розповіла дитячий лікар-стоматолог Юлія Паленкова.

Кріста Офенбах