pavlograd.info 24.10.2020 17:38

З початку виборчої кампанії до поліції Дніпропетровської області надійшло 482 заяви та повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Дніпропетровської області.

Відповідно до частини 7 статті 23 «Публічність і відкритість виборчого процесу» Виборчого кодексу України, органи Національної поліції України за день до дня голосування оприлюднюють на офіційних веб-сайтах попередні відомості про кількість зареєстрованих звернень про порушення виборчого законодавства під час відповідного виборчого процесу та роз’яснення відповідальності за порушення законодавства про вибори.

У період із 5 вересня по 23 жовтня 2020 року загалом надійшло 482 заяви та повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Усього органами поліції складено 53 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 34 кримінальних проваджень: 18 відкритих за фактами порушення виборчого законодавства, 16 – пов’язаних з виборчим процесом.

Ситуацію прокоментував начальник ГУНП в Дніпропетровській області Анатолій ЩАДИЛО.

Запись На Дніпропетровщині виявлено 482 порушення виборчого законодавства впервые появилась .