pavlograd.info 26.04.2018 12:01

На сесії Павлоградська міська рада прийняла рішення щодо надання одноразової матеріальної допомоги на встановлення індивідуального опалення за рахунок коштів міського бюджету. Про це повідомили у прес-службі міськвиконкому.

Допомога надаватиметься в рамках міської Програми реорганізації системи теплопостачання та застосування альтернативних засобів опалення в окремих районах міста Павлоград на 2017-2022 рр..

«Одноразова матеріальна допомога з міського бюджету надається в розмірі 50 відсотків від граничного розміру матеріальної допомоги соціально вразливим верствам населення, які зареєстровані в Павлограді та мешкають в будинках, які відключені від централізованого теплопостачання, та у яких розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини 2-х прожиткових мінімумів відповідно до законодавства»,- йдеться у повідомленні.

Також допомога надаватиметься:

– громадянам, у яких дохід сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців менше величини 3-х прожиткових мінімумів – в розмірі від 50 до 100 відсотків від граничного розміру матеріальної допомоги;

– малозабезпеченим сім’ям, які на момент звернення за наданням допомоги мають вказаний статус, що підтверджується довідкою управління соціального захисту населення;

– одиноким інвалідам 1 та 2 групи;

– одиноким непрацездатним громадянам, які не мають дітей;

– пенсіонерам, якщо за місцем проживання зареєстровані самі;

– сім’ям, в яких одинока мати виховує інваліда з дитинства;

– баготодітним родинам;

– учасникам бойових дій та інвалідам Другої Світової війни;

– членам сім’ї загиблого в АТО;

– інвалідам 1 групи 1 категорії внаслідок ЧАЕС;

– особам, які отримують державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства;

– особам, які отримують державну соціальну допомогу, бо не мають права на пенсію;

– особам, які отримують пенсію за інвалідністю і не працюють у разі, якщо за місцем проживання такі особи зареєстровані одні.

Якщо з особою з інвалідністю зареєстровані інші члени сім’ї, рівень їх доходів не повинен перевищувати законодавчо встановлений прожитковий мінімум для таких осіб.

Для отримання допомоги з міського бюджету павлоградці мають подати до Комісії заяву та повний пакет документів, який складається з оригіналів та копій паспорта, ІНН, довідки про склад сім’ї, довідки про доходи всіх членів сім’ї за останні 6 місяців, акту обстеження житлово-побутових умов, пільгового посвідчення, дозволу на відключення від мережі центрального опалення.

У наданні одноразової матеріальної допомоги з міського бюджету для встановлення індивідуального опалення може бути відмовлено або суттєво зменшена сума. Таке може статись, якщо у складі сім’ї є працездатні особи працездатного віку, які не працюють, не вчаться, не перебувають на обліку в центрі зайнятості або їх розмір доходів перевищує два прожиткових мінімума на кожного члена сім’ї.

«У разі наявності боргу за послуги теплопостачання та відсутності договору на реструктуризацію боргу одноразова матеріальна допомога на встановлення індивідуального опалення надаватись не буде»,- наголосили у прес-службі.

Для оформлення одноразової матеріальної допомоги необхідно звернутися до Управління соціального захисту населення за адресою: вул. Центральна, 47, громадська приймальня з 8.00 до 17.00, п’ятниця з 8.00 до 16.00, перерва з 12.00 до 13.00, вихідні – субота, неділя.

Питання щодо надання одноразової допомоги буде розглядатися на засіданні Комісії з надання одноразової матеріальної допомоги з міського бюджету для встановлення індивідуального опалення.