pavlograd.info 24.05.2022 04:36

Показания Виктора Медведчука против пятого президента Украины, который, если верить свидетельствам, нагло обворовал Украину, – весть обнадеживающая. Если следовать логике, а не украинской традиции, то пятого президента, как изменника, должны закрыть. И закрыть надолго.

Об этом на Facebook написал экс-министр обороны Украины Анатолий Гриценнко:

Порошенка «ЖмуРукуАбнімаю» мають заарештувати негайно. І посадити. Надовго. Як зрадника, якого на посту глави воюючої держави найперше цікавила власна нажива. Не лише на дизелі з країни-агресора і на вугіллі з підконтрольних ворогові територій, про що кум путіна нарешті дав правдиві свідчення. Правдиві, тому що про все це незалежна преса писала в деталях ще за часів Порошенка-президента і після його президентства.

Нового нічого Медведчук не сказав, ми й раніше про це знали. Але тепер — це вже не «треш брехливої преси» (як викручувався Порошенко), тепер це вже офіційні доказові свідчення учасника схем для слідства і для суду.

Думаю, далі буде. І про оборудки гетьмана-олігарха з Ліпецькою фабрикою, і про торги з Путіним навколо заводу Порошенка в Севастополі, і про намагання отримати активи російського Сбербанка в Україні, і про реєстрацію Порошенком офшорів під час Іловайськоі трагедії…

А може, ще й Ахметов осмілиться колись розказати, хто насправді придумав і хто «заробив» мільярди на Ротердамі+? Каса на виході — за нестримну жадібність має бути відповідальність. Тюрма і конфіскація вкраденого!
Заради об’єктивності нагадаю: все це я говорив ще тоді, коли Порошенко був на Банковій, за що і поливав він мене й мою родину брудом під час виборів 2014го і 2019го років».

Анатолий Гриценко надеется, что одними показаниями Медведчука уголовное дело не завершится. Не только Медведчук и пятый президент Порошенко рвали на куски Украину, выставляя себя патриотами. Скамейка обвиняемых, которые десятки лет подрывали обороноспособность страны, должна быть длиннее.

Но стоит ли простым украинцам надеяться на то, что теперь государство начнет бесповоротно меняться и в тюрьмы сажать будут не только за кражу велосипедов или картошки , но и за кражу будущего у десятков миллионов людей? Украина просто обязана сделать этот законный шаг.

Только хватит ли у нынешнего руководства государства на это решимости?

Запись Кого из украинских миллиардеров посадят рядом с несчастливым Медведчуком и удачливым Порошенко? впервые появилась .