pavlograd.info 18.12.2018 11:52

15 грудня 2018 року новобранці полку Національної гвардії України, що базується в м. Павлоград, запам’ятають на все життя. Адже в цей день, в присутності своїх батьків і інших близьких родичів, командира, офіцерів частини, почесних гостей, серед яких були помічник – консультант народного депутата України Артура Мартовицького, депутат обласної ради Микола Пономарчук та секретар Павлоградської міськради Євген Аматов, вони склали Присягу на вірність Україні й українському народу, зобов’язались сумлінно й беззастережно виконувати всі її положення.

Передували цьому урочистому моменту привітання зі знаменним днем у житті кожного військовослужбовця від командира частини, полковника Дениса Шлеги, почесних гостей, матері одного з новобранців та призовника, що через кілька хвилин мав стати повноцінним військовослужбовцем – гвардійцем.Присяга на вірність українському народуПрисяга на вірність українському народу

Передаючи вітання від народного депутата України Артура Мартовицкого, який, впродовж кількох останніх років, постійно допомагає вирішувати проблеми наших військових, його помічник – консультант Микола Пономарчук сказав: «Прийняття Присяги – одна з найбільш значущих подій в житті кожної людини, яка вирішила пов’язати свою долю з військовою службою… Приймаючи Присягу, ми завжди пам’ятаємо видатні військові заслуги наших батьків і дідів… Впевнений, що кожен з вас буде робити все можливе для того, щоб захистити український суверенітет, українську територіальну цілісність і незалежність, святу українську землю!».Присяга на вірність українському народу

Слід зазначити, що, разом з чоловіками, в цей день приймали військову Присягу кілька десятків жінок, які вирішили, можливо – на деякий час, а можливо й – на довгі роки стати повноцінною частиною павлоградських гвардійців. Після урочистої церемонії прийняття ними Присяги, Микола Пономарчук кожній жінці – воїну вручив від народного депутата букети квітів та особисто привітав із вступом до лав Збройних сил України.

Захід, згідно військових традицій, закінчувався урочистим маршем підрозділів частини. А прибулі в цей день до своїх дітей й близьких людей їхні родичі мали змогу оглянути, в яких умовах будуть служити Батьківщині й народу нинішні новобранці.

А прикрасою всього заходу стала яскрава несподіванка: кілька чоловіків – військовослужбовців частини освідчилися жінкам, теж – військовослужбовцям, які, під гучні оплески всіх, хто знаходився поруч, прийняли пропозиції своїх обранців.

Життя продовжується й після прийняття Присяги!

Запись Присяга на вірність українському народу впервые появилась .