pavlograd.info 17.12.2018 13:33

За останній звітний тиждень (з 7 по 14 грудня) в нашому місті рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип зріс на 31 %. Левову частку серед захворілих становлять діти від 0 до 18 років (рівень захворюваності зріс на 27 %).

Про це кореспондентові повідомила начальник міського відділу охорони здоров’я Олена Герасименко.

«Зростання захворюваності пов’язано із поганими погодними умовами на минулому тижні: дощем, сльотою, стрибками температури. Зараз, я думаю, що ситуація із рівнем захворюваності на вірусні інфекція покращиться, бо температура повітря та погода більш-менш стабілізувалася. Шкільні класи, що були закриті через високу кількість хворих дітей, вже вийшли з карантину», – каже Олена Герасименко.

Так, за останніми статистичними даними в поліклініки міста з 7 по 14 грудня звернулися 774 павлоградця з діагнозом ГРВІ (ГРЗ), з них 590 дітей. Випадків грипу не зафіксовано. Для порівняння на минулому тижні (з 30 листопада по 6 грудня) з діагнозом ГРВІ до павлоградських поліклінік звернулося 593 людини (464 дитини).

Кількість госпіталізованих з ГРЗ на минулому тижні склала 21 особу (в т.ч. 19 – діти), що на 40 % вище за показник попереднього тижня (15 осіб, в т.ч. 11 – діти).

Водночас зросла кількість вакцинованих проти грипу павлоградців. Наразі вакцинувалися вже 244 мешканця нашого міста, повідомляє очільниця відділу охорони здоров’я. Вона також зазначила, що вакцини від грипу є у продажу в аптеках міста.

Кріста Офенбах