pavlograd.info 27.10.2024 12:15

Дві САУ "Піон" знищили українські військові неподалік Горлівки. Окуповане місто знаходиться в 25 км від фронту і вважається глибоким тилом росіян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Хортицький вітер".

"Відразу дві самохідних артилерійські установки великої потужності 2С7 "Піон" знищили бійці батальйону безпілотних систем", – йдеться у повідомленні.

За даними військових, це сталося в глибокому тилу ворога – за 25 км від лінії фронту, біля окупованого російськими військами українського міста Горлівка.

"Ворожу техніку разом з боєкомплектом було знищено влучними снайперськими скидами з дрона-"бомбера" Nemesis. Корегування удару здійснювали аеророзвідники об’єднаної штурмової бригади Нацполіції "Лють", – додали військові.

Що відомо про установку "Піон"

2С7 "Піон" – 203-мм самохідна артилерійська установка, яка здатна знищувати противника на відстані до 47,5 км.

"Піон" призначений для придушення тилів, знищення особливо важливих об'єктів і засобів ядерного нападу.

Ситуація у районі Горлівки

Горлівка – місто Донецької області, яке було тимчасово захоплене російськими військами у 2014 році. Після цього окупанти перетворили місто на місце зосередження об'єктів з технікою та живою силою, які прямують на фронт.

При цьому Сили оборони України постійно завдають ударів по місцях зосередження ресурсів росіян у Горлівці. Крім того, партизани також проводять розвідку у місті.

Нещодавно партизани знайшли секретне місце дислокації окупантів у Горлівці. Тут, зокрема, багато загарбників із Бурятії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.