pavlograd.info 27.10.2024 10:02

Російські війська запустили Україною 80 дронів відразу з трьох напрямків. ППО збила половину з них.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Повітряних сил ЗСУ.

"У ніч на 27 жовтня противник атакував 80-ма ударними БПЛА типу "Shahed" та безпілотниками невстановленого типу із напрямків Орел, Курськ, Приморсько-Ахтарськ", – йдеться у повідомленні.

Як відпрацювала ППО

Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, авіація, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

"Станом на 09.30 підтверджено збиття 41 ворожого БПЛА", – констатували військові.

Крім того, 32 російських безпілотника локаційно втрачено, один полетів у напрямку Білорусі.

ППО працювала в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Київській, Сумській, Кіровоградській, Черкаській, Житомирській, Хмельницькій та Чернігівській областях. Більшість ворожих БПЛА збито в Одеській та Київській областях.

Атака РФ по Україні

Російські війська обстріляли Україну дронами-камікадзе типа "Шахед". Окупанти досить рідко застосовують моноатаки, часто використовуючи комбіновані обстріли як безпілотниками, так і ракетами.

Зокрема, у Сумській області загарбники атакували енергооб'єкти. Через це у Сумах зникло світло.

Крім того, через падіння уламків у Київській області пошкоджено будинок та автомобілі. А у Черкаській області росіяни атакували об'єкт інфраструктури в Уманському районі.

Зазначимо, що після 23:00 26 жовтня у Києві оголосили тривогу через загрозу дронів. У Києві лунали вибухи. У столиці та у Київській області працювала ППО.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.