pavlograd.info 26.10.2024 15:39

Російські загарбники посилюють мобілізацію на окупованих територіях України. Наразі "вербувальники" стали особливо "активними".
Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).
Інформаційний ресурс зазначив, що рейди по громадських місцях та фільтраційні заходи на блокпостах відбуваються щодня. Чергова така "облава" відбулася в Приморському районі тимчасово окупованого Маріуполя.
Особливу увагу ворог приділяє молодим чоловікам. Так, представники окупаційної "влади" запитують людей про їх діяльність, місце роботи та ставлення до так званої "спеціальної військової операції". У разі, якщо чоловікам не вдається уникнути рекрутерів, вони змушені вислуховувати лекцію про патріотизм та "переваги" служби в армії РФ.
"Та не єдиними пропагандистськими гаслами. Російська окупаційна адміністрація створила умови, коли чоловіки можуть отримати російський паспорт тільки через фейкові військкомати", – йдеться у повідомленні.

Також у ЦНС додали, що нещодавно було опубліковано дослідження щодо тривалості завербованих російських військових. І ті контрактники, які потрапляють на фронт у зв'язку з підписанням відповідного документу у тюрмі, живуть не більше восьми місяців.
В кінці публікації Центр національного спротиву закликав мешканців тимчасово окупованих територій уникати ризику бути мобілізованими до армії РФ.
Нагадаємо, що в окупованому Старобільську Луганської області окупанти організували пропагандистські рейди місцевими школами. Старшокласників агітують вступити до лав ЗС РФ та обіцяють гроші.