pavlograd.info 24.10.2024 15:17

Українців попередили про підготовку до проведення мітингів-провокацій. Вони можуть відбутися у багатьох містах України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони у Telegram.

Як зазначає розвідка, анонімні акаунти у месенджері Telegram шукають людей, згодних за гроші вийти на "мітинги". Такі акції спрямовані на дискредитацію військово-політичного керівництва України, зокрема спецслужб.

Тих, хто купується, просять знімати фото та відео з провокативних протестів. У ГУР наголошують, що пропагандисти хочуть створити "картинку" з метою суспільної поляризації та створенню напруги всередині України.

Відповідні проплачені мітинги хочуть зібрати у Києві, Одесі, Дніпрі та інших обласних центрах.

"Воєнна розвідка застерігає громадян України від участі у шкідливих для національної безпеки заходах", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, СБУ затримала агентів російської розвідки, які готувалися вчинити теракт у Києві. Вони повинні були підготувати саморобний вибуховий пристрій та підірвати його в одному із багатолюдних місць столиці.

Також нагадаємо, 14 жовтня в Україні зафіксували хвилю масових "замінувань". У низці регіонів повідомили про нібито мінування шкіл, адмінбудівель, органів влади, судів.

Як повідомили у поліції, правоохоронці опрацювали понад 2 тисячі викликів про мінування. Більшість відповідних повідомлень були з російських IP-адрес.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.