pavlograd.info 24.10.2024 12:09

Повз саміт БРІКС у російській Казані можуть переміщувати військових з Північної Кореї ближче до фронту в Україні. Проте у цей час лунають заклики про нібито "недопущення напруги".
Про це заявив президент України Володимир Зеленський на парламентському самітi Кримської платформи.
Глава держави заявив, що Статут ООН – це про справжній мир, а не про те, як нормалізувати війну.
"І зараз коли деякі лідери держав зібралися на путінському саміті в Казані, і коли фактично повз цей їхній саміт можуть переміщувати військових з Північної Кореї ближче до фронту в Україні під акомпанемент слів про нібито "недопущення напруги", ми все одно знаємо – переможе не злочинець. Не той, хто руйнує. Не той, хто депортує", – заявив президент.

Зеленський наголосив, що у війні переможе той, хто об'єднує народи на основі фундаментальних людських цінностей і Статуту ООН.
Саміт БРІКС у Казані
БРІКС – це об'єднання країн, до складу групи входять Росія, Бразилія, Індія, Китай, Південна Африка, Саудівська Аравія, ОАЕ, Іран, Єгипет та Ефіопія. БРІКС часто вважають противагою G7.
З 22 по 24 жовтня у Казані проходить черговий саміт БРІКС, куди з'їхалися близько 20 лідерів. Зокрема, до Росії прибув генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, а також лідер Китаю Сі Цзіньпін.
Учасники саміту вже ухвалили спільну декларацію, де згадали війну в Україні, назвавши її "українською кризою".