pavlograd.info 15.10.2024 14:30

В Україні зменшили строк термінового оформлення паспорта із десяти до семи днів. Про це заявив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.
"Внесено зміни у додаток "Перелік адміністративних послуг у сфері міграції та їх вартість" до постанови КМУ від 02.11.2016 N 770 "Деякі питання надання адміністративних послуг у сфері міграції" з метою приведення переліку платних послуг, які надаються органами та підрозділами Державної міграційної служби України, і розміру плати за їх надання у відповідність до ЗУ N 3709-IX", – написав Мельничук.

Зокрема, доповнено Перелік адміністративною послугою з одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта/паспортів громадянина України для виїзду за кордон і встановлено її вартість залежно від терміновості.
Скорочено строк з 10 до 7 робочих днів надання адміністративної послуги з термінового оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обміну паспорта громадянина України, крім оформлення паспорта громадянина України вперше.