pavlograd.info 14.10.2024 13:31

Керівник Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каль вважає, що Росія буде здатна атакувати територію НАТО протягом найближчих шести років.
Про це повідомляє n-tv.
Бруно Каль бачить пряму військову загрозу з боку Росії.
"Найпізніше до кінця цього десятиліття російські війська будуть в змозі напасти на НАТО", – заявив Каль на слуханнях у комітеті парламентського контролю Бундестагу.

"Кремль розглядає Федеративну Республіку Німеччина як ворога", – пояснив він, зазначивши, що Німеччина є другою найбільшою країною, яка підтримує Україну, що зазнала вторгнення Росії.

"Ми перебуваємо в прямому конфлікті з Росією", – сказав він.

За його словами, лідер Росії Владімір Путін стурбований не лише Україною, але й "насправді створенням нового світового порядку", і російські спецслужби все частіше використовують всі свої засоби "і без жодних докорів сумління".
"Подальша ескалація ситуації є малоймовірною", – попередив глава BND і додав, що політики повинні надати німецьким службам безпеки засоби і повноваження для відвернення цих небезпек.

Нагадаємо, міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер попередила про зростання небезпеки від діяльності російської розвідки в країни.
Нещодавно стало відомо, що МВС Німеччини підготувало законопроєкт, який розширить заходи з перевірки співробітників у таких чутливих галузях, як інформаційні технології та комунікації, в уряді та в критичній інфраструктурі через побоювання щодо шпигунства.
Крім того, європейські розвідувальні служби раніше попереджали про те, що Росія активізувала диверсійні операції.