pavlograd.info 02.10.2024 20:15

Постачання ракет ATACMS Україні є предметом активної дискусії. Це може вирішитись питанням перемовин.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника держсекретаря США Курта Кемпбелла.

Кемпбелл нагадав, що США є одним з основних постачальників військової допомоги Україні. Він зауважив, що значна її частина була надана вчасно. А Штати також допомагали з тренуваннями військових.

"Зрештою, я думаю, що є розуміння того, що деякі з цих питань доведеться вирішувати за столом переговорів. І я сподіваюся, що в якийсь момент в недалекому майбутньому ми опинимося на шляху до певної дипломатичної взаємодії", – відповів він на питання щодо ATACMS.

Він також заявив журналісту, що немає відповіді на питання щодо застосування ATACMS.

Обмеження на використання зброї

Україна отримала від партнерів далекобійні ракети Storm Shadow, ATACMS та SCALP. Однак деякі країни, включно зі США та Британією, наклали обмеження на їх використання. Україна закликає зняти ці обмеження для ударів по території Росії.

Це питання обговорювали держсекретар США та міністр закордонних справ Британії під час зустрічі з президентом Зеленським у Києві. Також можливе обговорення з президентом США Джо Байденом під час візиту Зеленського до США.

Видання The Guardian повідомляло, що США та Британія вже прийняли відповідне рішення про українські удари по Росії, але не оголошують його. Дане питання також було обговорено під час поїздки президента до США.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.