pavlograd.info 20.09.2024 17:53

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що вступ України до Європейського Союзу залишиться одним із пріоритетів її каденції. Фон дер Ляйєн продовжить очолювати Єврокомісію наступні п'ять років.
«Це є і залишиться одним із моїх пріоритетів на наступну каденцію», — заявила вона під час брифінгу в Києві в п’ятницю, 20 вересня.

Урсула фон дер Ляєн зазначила, що початок переговорів про вступ України в ЄС, які розпочались 25 червня, є «величезним кроком уперед».

Ми – як той гладіатор на арені, що думає, що усі погляди спрямовані на нього. Але більшість цікавиться тим, що відбувається в імператорській ложіВіталій Портников, публіцист
«Зараз наша мета за згодою країн-членів ЄС розпочати переговори щодо кластерів, що стосуються основоположних прав, якнайшвидше», — сказала президентка Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн також зазначала, що Україна рухається до членства в ЄС швидко та якісно.
«Відкриття кластерів [розділ у переговорах], процес приєднання ґрунтується на заслугах, це дуже складний трудомісткий процес, і я маю сказати, що я глибоко вражена високою якістю і швидкістю, з якою Україна рухається вперед», — заявила президентка Єврокомісії.