pavlograd.info 19.09.2024 23:25

Міністерство закордонних справ України категорично відповіло на пропозицію польського міністра закордонних справ Радослава Сікорського щодо статусу Криму, підкресливши, що «територіальна цілісність України не може бути предметом для обговорення чи компромісів». З посиланням на сайті МЗС.
«Крим — це Україна. Крапка. На боці України наші Сили Оборони, партнери, Статут ООН та міжнародне право», — заявили в МЗС.

Зазначається, що Крим є «центром ваги європейської архітектури безпеки». Повноцінне відновлення цієї архітектури, підкреслило відомство, можливе лише після деокупації всієї території України, включно з півостровом.

В МЗС наголосили, що очікують рішучої підтримки міжнародних партнерів для того, аби примусити країну-агресорку Росію поважати міжнародне право та Статут ООН, вивести її війська й озброєння з усієї суверенної території України, а також притягнути Росію до відповідальності за агресію та злочини проти України.
«Всі зусилля мають бути спрямовані на те, щоб швидше досягти цих цілей, а не задовольняти, у той чи інший спосіб, апетити Кремля за рахунок інтересів України і міжнародного права. Президент України у рамках Формули миру запропонував чітке бачення досягнення всеохоплюючого, справедливого та тривкого миру для України та світу», — повідомляє відомство.

Також міністерство додало, що Україна запрошує всіх, хто поважає міжнародне право та Статут ООН, долучитися до «впровадження Формули миру як єдиного шляху до відновлення справедливого та сталого миру в Європі».