pavlograd.info 09.09.2024 22:03

Комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк засудив постійні удари Росії по цивільній інфраструктурі Україні та заявив, що "боїться" за цивільних українців з огляду на наближення зими.
"В Україні цивільне населення потрапило в пастку циклів терору через постійні атаки Російської Федерації, що завдає ударів по цивільних об’єктах, таких як лікарні, школи та супермаркети, і постійні хвилі нападів на енергетичну інфраструктуру, що призводять до відключень електроенергії по всій країні", – сказав Тюрк у своїй промові, відкриваючи сесію Ради ООН з прав людини в Женеві.
"Я боюся за українців прийдешньої зими", – додав він.

За словами Тюрка, його офіс намагався отримати доступ до всіх регіонів, які постраждали від війни, включаючи й Курську область РФ, з метою контролю за ситуацією з правами людини.
Минулого місяця служба Тюрка звернулась до російської влади з проханням надати доступ до Білгородської, Брянської та Курської областей.
"Мені шкода, що Російська Федерація поки що відмовляється надати такий доступ до відповідних територій", – заявив він 9 вересня.