pavlograd.info 23.08.2024 16:32

Режим Російської Федерації, очевидно, вирішив ігнорувати масштаби проблеми, яку українські Збройні сили створюють для них вторгненням до Курської області, заявив заступник командувача Центру розвідки Міноборони Естонії підполковник Янек Кессельманн. З посиланням на ERR.
"Наразі стратегічна ініціатива, як і раніше, знаходиться в руках України завдяки безпрецедентно успішній операції в Курській області. Наразі, наскільки нам відомо, під контролем ЗСУ перебуває приблизно 900-1300 квадратних кілометрів території Курської області", – наголосив він.

Кессельманн додав, що знищення мостів через річку Сейм ставить армію РФ перед дилемою: відступити підрозділам, які потенційно перебувають в ізоляції, і тим самим територія перейде під контроль України, або використовувати ресурси для відновлення сполучного шляху.
"Обидві дилеми важко вирішити, і жодне з рішень, ймовірно, не буде легко здійсненним для Російської Федерації", – зазначив Кессельманн.

Він наголосив, що підрозділи РФ створюють лінію оборони на лінії Рильськ-Льгов-Курськ.
"Судячи з усього, ЗСУ немає сенсу просуватися в цьому напрямі, оскільки стратегічна дилема, з якою стикається Росія наразі, вже створена. Дилема полягає в наступному: або припинити наступ у напрямку Донецької області, або визнати присутність України на території Курської області", – заявив Кессельман.

Але "схоже, що режим Російської Федерації вирішив ігнорувати масштаби проблеми, яку українські збройні сили створюють для них у Курській області".
За словами Кессельманна, ЗСУ змусили Росію використовувати в конфлікті, зокрема, призовників.
"Хоча РФ з початку війни стверджувала, що цього не станеться", – зазначив він.
"Підбиваючи підсумок, можна сказати, що РФ не змогла адекватно відреагувати на дії України в Курській області. Росія, як і раніше, чинить тиск на українські підрозділи на Донецькому напрямку, де тривають напружені бої. Але не видно, щоб Росія наблизилася до стратегічних цілей, про які вона заявляла на початку війни", – підсумував Кессельманн.