pavlograd.info 08.08.2024 21:00

Україна працює над тим, щоб країни-сусіди, які є членами НАТО, допомагали їй збивати російські ракети і дрони. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.
Він уточнив, що провів нараду з чиновниками з Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони, військовими, Головним управлінням розвідки та чиновниками Офісу президента. Головною темою обговорень стала взаємодія з країнами НАТО, зокрема із сусідами в регіоні, які є частиною Альянсу.

Він наголосив, що разом із країнами-сусідами з НАТО можна додати більше безпеки та стабільності для регіону та всієї Європи. Зеленський підкреслив, що в цьому питанні необхідні практичні кроки.
«Сьогодні обговорили наші спільні можливості захисту від ударів російських ракет і дронів — ми працюємо над реалізацією», — додав Зеленський.

Раніше повідомлялося, що Варшава розглядає пропозицію збивати на території західних областей України російські ракети, які прямують у бік Польщі.
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив свою незгоду з пропозицією, щоб Польща використовувала свої системи ППО для збивання російських ракет над територією України.