pavlograd.info 24.07.2024 22:28

Представник російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував заяву глави МЗС України Дмитра Кулеби про потенційну можливість розпочати переговори з РФ "на певному етапі". Заяву Пєскова цитують російські пропагандистські агенції.
Речник Кремля заявив, що сам "посил" до переговорів "іде в унісон" з російською позицією. Пєсков також сказав, що РФ начебто "ніколи не відмовлялася" від переговорів.

"Ми з вами дійсно знаємо з повідомлень з Пекіна, що на зустрічі з паном Ван Ї (очільником МЗС КНР, – ред.) було зроблено (Кулебою, – ред.) таку заяву. Сам по собі посил можна сказати, що йде в унісон з нашою позицією. Ви знаєте, що російська сторона ніколи не відмовлялася від переговорів, завжди зберігала свою відкритість переговорному процесу, але тут важливі деталі, які ми з вами поки не знаємо", – заявив речник Путіна.

Він додав, що тепер "потрібно дочекатися якихось роз'яснень щодо цього питання".
Нагадаємо, що у межах свого візиту до Китаю Глава МЗС Дмитро Кулеба провів переговори з міністром закордонних справ КНР Ван Ї, заявивши, що Україна готова вести переговори з РФ "на певному етапі".