pavlograd.info 12.07.2024 17:42

Вже наступного тижня ситуація в енергосистемі України має покращитись. Адже з ремонту вийде відразу декілька генеруючих потужностей.
Про це заявив в.о. генерального директора АТ "Українські розподільчі мережі" Артем Мартинюк повідомляє Telegram-канал "Ми Україна".
За його словами, покращення варто очікувати вже наступного тижня. Однак точно сказати це буде на початку чи в кінці – наразі не можна.
"Покращення, я сподіваюсь ми відчуємо вже наприкінці наступного тижня. Ряд генеруючих потужностей має вийти з ремонту. Тому наступний тиждень, початок чи кінець, плануються значні покращення в плані додаткових генеруючих потужностей", – сказав Мартинюк.

Що передувало
За останні місяці російські окупанти завдали значних пошкоджень українській енергетичній інфраструктурі. Декілька ТЕС було зруйновано, інші отримали пошкодження. Крім того, постраждали й інші енергетичні об'єкти.
У результаті енергетикам доводиться вводити обмеження на споживання електроенергії.
Також на початку червня ще один енергоблок однієї з українських АЕС вивели в ремонт. Це призвело до збільшень тривалість відключення світла.