pavlograd.info 12.06.2024 17:48

Російські окупанти сьогодні, 12 червня, обстріляли Кривий Ріг. Внаслідок ворожої атаки відомо щонайменше про дев'ятьох загиблих.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента України Володимира Зеленського у Facebook, Офіс генерального прокурора у Telegram та міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка у Telegram.

Оновлено 19:18

У Дніпропетровській обласній прокуратурі повідомили про те, що станом на зараз відомо про дев'ятьох загиблих. При цьому постраждали 29 людей, серед них п'ятеро дітей.

Оновлено 18:06

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, що кількість загиблих зросла до восьми. При цьому відомо про 21 пораненого, серед них двоє дітей.

Фото: ліквідація наслідків удару по Кривому Розі (t.me/Klymenko_MVS)

Ще чотири особи вважаються зниклими безвісти.

Клименко нагадав, що ракетний удар було завдано по житловій забудові.

"Пошукова операція триває. Співробітники ДСНС, Національної поліції, комунальні служби, волонтери роблять усе можливе, щоб врятувати якнайбільше людей. На місці події працюють кінологи з пошуковими собаками та психологи", – зазначив міністр.

Оновлено 18:02

За інформацією Офісу генерального прокурора, у Кривому Розі відомо про сімох загиблих та 20 поранених внаслідок ракетного удару.

Фото: наслідки удару росіян по Кривому Розі (t.me/pgo_gov_ua)

Рятувальні роботи продовжуються, тому інформацію про постраждалих ще уточнюватимуть, додали в ОГП.

Розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни і умисного вбивства.

Реакція Зеленського

"Ракетний удар росіян по Кривому Рогу. Наразі 11 поранених та 6 загиблих. Мої співчуття сім'ям та близьким загиблих. На місці працюють усі необхідні служби", – зазначив глава держави.

Він додав, що такі атаки доводять необхідність посилювати протиповітряну оборону України.

За словами Зеленського, сучасні системи ППО можуть забезпечити максимальний захист мирних жителів, міст, позицій українських воїнів.

Вибух у Кривому Розі

Нагадаємо, 12 червня близько 15:50 у Кривому Розі пролунав вибух. В Дніпропетровській області тоді оголошували тривогу через загрозу балістики.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак пізніше розповів про те, що окупанти вдарили по житловому сектору Кривого Рогу.

При цьому голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул розповів, що штаб допомоги постраждалим розгорнули на пр. Героїв Підпільників 36А.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.