pavlograd.info 06.06.2024 14:01

У ніч проти четверга, 6 червня, ЦАХАЛ завдав ракетного удару по школі під управлінням ООН у секторі Газа. За даними влади палестинського анклаву, внаслідок обстрілу загинули щонайменше 45 людей. Ізраїль підтвердив авіаудар, стверджуючи, що військові цілилися об'єктом ХАМАС усередині школи. Про це пише CNN.
Зазначається, що в школі, якою керує Агентство ООН у справах палестинських біженців (UNRWA), на момент удару перебували переміщені особи з табору біженців Нусейрат.

За інформацією агентства, до школи потрапили щонайменше три ракети, які пробили триповерхову будівлю. За попередньою інформацією, у цьому закладі перебувало близько 20 000 переміщених осіб, які знайшли притулок у школі, її дворі та на прилеглій території.
Керівництво розташованої поряд лікарні Мучеників Аль-Акса заявило, що кількість жертв може зрости, оскільки у четвер вранці постраждалих досі привозили до лікарні.
Як пише CNN, у своїй заяві Армія оборони Ізраїлю повідомила, що вжила «багато заходів» для мінімізації небезпеки напередодні удару, включаючи повітряне спостереження та використання «додаткових точних розвідувальних даних».