pavlograd.info 04.06.2024 15:26

Процедурний комітет Конгресу США схвалив законопроєкт щодо санкцій проти Міжнародного кримінального суду, повідомляється на сайті законодавчого органу. Про це йдеться у тексті законопроєкту на сайті Конгресу США.
"Президент має накласти санкції щодо будь-якої іноземної особи, яка безпосередньо брала участь або іншим чином допомагала Міжнародному кримінальному суду в будь-яких зусиллях з розслідування, арешту, затримання або судового переслідування особи", – йдеться в документі.

Згідно із законопроектом, найближчі члени сім'ї таких осіб теж зазнають обмежень. Рестрикції припускають відмову у видачі віз, блокування активів та угод з нерухомістю у США щодо співробітників Міжнародного кримінального суду.

Заходи можуть вводитися у разі спроб Міжнародного кримінального суду сприяти "розслідуванню", арешту, затриманню або судовому переслідуванню будь-якої особи, яка перебуває під захистом Вашингтона та її союзників.
Як повідомлялося раніше, прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан вимагає видати ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта та трьох лідерів ХАМАСу – Ях'ї Сінвара, Мухаммада Дейфа та Ісмаїла Ханії.
21 травня Нетаньягу назвав такий ордер "абсурдним і фальшивим"