pavlograd.info 04.06.2024 08:09

Армія оборони Ізраїлю заявила, що її представники повідомили родинам чотирьох заручників, які утримуються в Секторі Гази, "що їх уже немає в живих".
Військові повідомили родинам Хаїма Пері, Йорама Мецгера, Амірама Купера та Надава Поплвелла, "які були жорстоко викрадені в Сектор Гази 7 жовтня, що їх більше немає в живих і що їхні тіла утримуються терористами ХАМАС".

Рішення оголосити чотирьох заручників мертвими ґрунтувалося на даних розвідки та було підтверджено експертним комітетом Міністерства охорони здоров’я за погодженням з Міністерством релігійних служб і головним рабином Ізраїлю.
За словами ЦАХАЛу, обставини їхньої смерті в полоні ХАМАС досі вивчаються, і вони стверджують, що використовують "широкий спектр методів для збору інформації про заручників, які залишаються в Секторі Гази".
"Їх близьких було вбито кілька місяців тому під час полону ХАМАС у Газі, і їхні тіла все ще перебувають у ХАМАС. Ми вважаємо, що четверо з них були вбиті, перебуваючи разом у районі Хан-Юніс під час операції проти ХАМАСу", – заявив речник ЦАХАЛу, контрадмірал Даніель Хагарі.

У травні ХАМАС заявив, що Попплвелл, ізраїльсько-британський громадянин, помер від ран, отриманих внаслідок удару ізраїльських винищувачів по його місці ув'язнення понад місяць тому.