pavlograd.info 03.06.2024 16:32

Кабінет міністрів сприятиме створенню альтернативної генерації в Україні. Необхідні для цього кроки обговорили на нараді у понеділок, 3 червня.
Про це повідомляє Telegram прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.
На нараді Шмигаль заслухав доповіді віцепрем’єр-міністра Юлії Свириденко та міністра енергетики Германа Галущенка.
"Розглянули можливість скасування ввізного мита й ПДВ на все енергетичне обладнання та комплектуючі до нього, а також спрощення митних процедур для його ввезення. Це дасть можливість громадянам і бізнесу забезпечити себе альтернативними джерелами енергії", – розповів прем'єр.

За його словами, уряд працює над децентралізацією енергосистеми.
"Говоримо з партнерами про поставки дизель-генераторів, когенераційних установок, мобільних котелень – насамперед для прифронтових регіонів", – додав Шмигаль.

Він також дав доручення опрацювати питання надання пільгових кредитів на генеруюче обладнання.
А Міненерго доручено спільно з партнерами опрацювати питання щодо встановлення газопоршневих установок у кожному обласному центрі.
"Росія робить усе, щоби знищити нашу енергосистему. Ми докладаємо максимум зусиль, аби підготуватися до складного опалювального сезону", – наголосив прем'єр.

Ситуація зі світлом в Україні
Як повідомили в "Укренерго" внаслідок негоди, сьогодні, 3 червня, без світла залишились 312 населених пунктів в 7 областях України.
До того ж протягом доби в усіх регіонах діють ліміти споживання електроенергії.
Причиною застосування обмеження є наслідки шести масованих терористичних обстрілів Росії по українських електростанціях. Для подолання дефіциту залучаються імпорт й аварійна допомога з Європи.