pavlograd.info 31.05.2024 16:00

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає можливим координацію допомоги ЗСУ з боку Альянсу, попри небажання окремих союзників брати у цьому участь. Про це генсек заявив після міністерської зустрічі НАТО у Празі.
Столтенберг, який перед тим представив нову схему фінансування потреб ЗСУ на 40 млрд євро на рік, знову висловив переконання, що цей підхід необхідно схвалити.

"Для поліпшення координації допомоги Україні та відповідальності я впевнений, що НАТО має відігравати більшу роль. І ми знайдемо рішення, які дозволять запровадити це", – заявив він.

Як відомо, Угорщина, яка є членом НАТО, виступає категорично проти фінансування потреб ЗСУ та від минулого року послідовно блокує у ЄС виділення коштів на закупівлю зброї для України.
Відповідаючи на запитання про те, як можливо обійти вето окремих держав у НАТО, Столтенберг ухилився від конкретики, але підтвердив що таке обговорення триває.
"Я не робитиму своє життя простішим, представляючи вам деталі нашого обговорення. Але у підсумку я представлю вам чудову схему, яка працюватиме", – заявив він.