pavlograd.info 29.05.2024 11:28

США візьму участь у саміті миру України, який пройде у Швейцарії у червні. Проте невідомо, чи буде присутній президента США Джо Байден.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речницю Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу.

"Як ви знаєте, ми брали активну участь у кожному з попередніх українських мирних самітів. Уряд США бере в цьому участь. І ми будемо представлені у цьому майбутньому саміт", – сказала вона.

При цьому речниця, відповідаючи на питання ЗМІ, заявила, що не має конкретної інформації про участь Байдена у саміті миру.

"Для нас важливо продовжувати переконуватись, що Україна має усі можливості, необхідні для захисту, а також для забезпечення справедливого та міцного миру", – додала Карін Жан-П'єр.

Вона наголосила на наданні швидкої підтримки України, щоб уникнути атак, як це було у Харкові 25 травня. Тоді росіяни атакували "Епіцентр", де перебували десятки людей.

Саміт миру

Нагадаємо, 15-16 червня у Швейцарії відбудеться саміт миру України. Свою участь у саміт підтвердили представники 50 країн.

Президент Володимир Зеленський запросив американського президента Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіня приєднатися до саміту. Поки жоден з названих лідерів не підтвердив свою участь.

Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін аплодуватиме, якщо Байден не відвідає саміт миру.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.