pavlograd.info 04.07.2018 18:23

Наразі кримінальне провадження щодо факту розкрадання бюджетних коштів під час будівництва та ремонту доріг у Тернівці передано до суду.

Про це повідомив заступник прокурора Дніпропетровської області Роман Токар під час спільного брифінгу з в.о. начальника Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Володимиром Лавренчуком.

«Питання розкрадання бюджетних коштів під час ремонту доріг є надзвичайно актуальним для нашої області, тому правоохоронними органами проведено певний обсяг роботи з вивчення стану доріг після будівництва та капітального ремонту, результатами якої стали три кримінальні провадження» – зазначив Роман Токар.

Один з таких фактів виявили під час капітального ремонту доріг у м. Тернівка, де члени організованої злочинної групи спричинили державі збитки на суму 4,3 млн грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директори (колишній та діючий), а також засновник підприємства-підрядника, за попередньою змовою з особою, яка здійснювала технічний нагляд за будівництвом, склали та видали офіційні документи, до яких внесли завідомо недостовірні відомості щодо фактичного обсягу проведених будівельних робіт та вартості закупки асфальтно-бетонної суміші.

Вказані особи обвинувачуються у привласненні майна та службовому підробленні, передбачених ч.5 ст.191, ч.2,3 ст.28, ч.1 ст.366 КК України.

Наразі кримінальне провадження передали до суду.