pavlograd.info 21.11.2023 11:36

Адміністрація Сполучених Штатів заявила, що дії та наміри терористичного угруповання ХАМАС проти Ізраїлю є проявом геноциду стосовно єврейського народу. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.
"Те, що прагне ХАМАС, без сумнівів, це геноцид. Вони хочуть стерти Ізраїль з карти світу. Вони говорили про це публічно й не раз", – зауважив представник адміністрації США.

Він нагадав, що з боку ХАМАСу ці наміри були висловлені публічно зовсім недавно.
"Вони казали, що не зупинятимуся. Тож, те, що сталося 7 жовтня, повторюватиметься знову й знову", – підкреслив посадовець.

Кірбі наголосив, що ХАМАС чинив убивства й різанину невинних людей у їхніх власних будинках, а також на музичному фестивалі, охарактеризувавши це як "геноцидні наміри".
Водночас, представник Білого дому відреагував на заяви учасників протестів у США, які назвали самого президента Байдена "геноцидним Джо" через його підтримку бойових дій Ізраїлю в секторі Гази, які спричинили значні жертви серед цивільних.
Кірбі, зокрема, зазначив, що перша поправка Конституції США дозволяє людям висловлювати свої думки, і в адміністрації поважають це. Однак, продовжив він, Ізраїль не намагається знищити палестинський народ або стерти Сектор Гази з карти світу.
"Ізраїль намагається захиститися від терористичної загрози геноциду", – зазначив Кірбі.