pavlograd.info 14.11.2023 01:37

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розраховує, що переговори України з Європейським Союзом про вступ стартуюсь на початку наступного, 2024 року.
Про це він сказав в етері телемарафону.
Кулеба застеріг, що до кінця року чекати на відкриття переговорів із ЄС не варто, нагадавши, що там у 20-х числах грудня з нагоди Різдва "вже всі святкують й у відпустках".
"Ми говоримо про початок переговорів безпосередньо – зараз маю дипломатично сказати – вже на початку наступного року, але на початку в широкому розумінні, а не на перший місяць", – пояснив він.

Міністр додав, що "натяк" на орієнтовну дату початку переговорів міститься у звіті Європейської комісії, де міститься рекомендація про відкриття переговорів.
"(Там. – Ред.) написано, що до березня (2024 року. – Ред.) Євркомісія представить ще один звіт про виконання Україною навіть не рекомендацій, а, скажімо так, побажань, які містяться в нинішньому звіті. Тому це такий орієнтир", – додав Кулеба.

Нагадаємо, в українському уряді кажуть про високий рівень готовності України до вступу та обіцяють завершити переговори за два роки.
На саміті лідерів ЄС у грудні розглядатимуть рішення, чи починати переговори про вступ з Україною. Наразі на заваді "зеленому світлу" може стати Угорщина, яка обіцяє блокувати позитивне для Києва рішення.