pavlograd.info 10.11.2023 10:37

Адміністрація Байдена отримала суворі попередження від американських дипломатів про те, що через її рішучу підтримку військової кампанії Ізраїлю в Газі на США дедалі більше гніваються в арабських країнах. Про це пише CNN, яка отримала доступ до дипломатичної телеграми.
В ній підкреслюється глибоке занепокоєння американських дипломатів зростанням гніву проти Сполучених Штатів, який спалахнув невдовзі після того, як Ізраїль розпочав операцію проти ХАМАС після нападів бойовиків на Ізраїль 7 жовтня, внаслідок яких загинуло понад 1400 ізраїльтян.
Як йдеться в телеграмі дипломатів, через підтримку дій Ізраїлю США "втрачають арабську громадськість на ціле покоління".
"Ми сильно програємо на полі бою в інформаційному просторі", – йдеться в телеграмі посольства США в Омані, опублікованій в середу, де посилаються на розмови з "широким колом довірених і тверезомислячих контактів".

Рішуча підтримка США дій Ізраїлю розглядається, попереджають дипломати, "як матеріальна і моральна провина в тому, що вони вважають можливими військовими злочинами".
Телеграма посольства США в Омані була написана другим за рангом американським дипломатом у Маскаті та надіслана, серед інших, до Ради національної безпеки Білого дому, ЦРУ та ФБР.