pavlograd.info 03.11.2023 06:37

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен знову приїхала до Києва та вже зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським.
Про візит Олленгрен в Україну стало відомо з повідомлення пресслужби Офісу президента про її зустріч з Володимиром Зеленським.
Президент подякував главі Міноборони Нідерландів за її велику увагу до України, роль її країни у коаліції F-16 і передачі інших важливих видів озброєння, та "високо оцінив" підсумки телефонної розмови з прем'єром Нідерландів Марком Рютте, яка відбулася 30 жовтня.
На зустрічі Зеленський розповів Оллонгрен про ситуацію на фронті.
"Було докладно обговорено подальшу підтримку з боку Нідерландів у посиленні можливостей українських захисників та безпеку "зернового коридору". Також відбувся обмін думками щодо розвитку ситуації на Близькому Сході", – повідомили в Офісі президента.

Наприкінці зустрічі Володимир Зеленський вручив міністерці орден князя Ярослава Мудрого III ступеня – "за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку незалежності та територіальної цілісності України".
Нагадаємо, нещодавно Україна почала з Нідерландами двосторонні переговори про "гарантії безпеки".
У середині жовтня Марк Рютте приїздив із неоголошеним візитом до Одеси, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським й пообіцяв, що Україна отримає додаткові ракети для ЗРК Patriot і патрульні катери.