pavlograd.info 19.10.2023 10:24

У районі Берліна Нойкьольн знову пройшла велика пропалестинська демонстрація, що переросла у сутички з поліцією з постраждалими.
Акція від початку була забороненою, але на неї прийшли кілька сотень людей.
У поліції повідомили, що з натовпу почали кидатися камінням і пляшками, а також застосовувати піротехніку. У житловому кварталі згоріла вантажівка і кілька автомобілів.

Декілька правоохоронців отримали поранення і травми, постраждалі є і серед протестувальників.
Під час затримань поліція застосувала перцевий газ. Коли протестувальники почали підпалювати серед вулиці випадкові об’єкти, силовики застосували водомет.

Neukölln – BERLIN ! Viel Vergnügen nun mit den INTEGRIERTEN….euere SAAT ist aufgegangen. pic.twitter.com/ZIkBToGjGT— Dr.Hook (@holgilein14) October 19, 2023
Кілька сотень протестувальників зібралися також біля МЗС – на акцію проти війни на Близькому Сході. Організаторка достроково завершила подію через те, що "не мала впливу" на фактичних учасників. На акцію зареєструвалися 50 людей, але прийшли кілька сотень.

#Berlin Neukölln.#Hamas Anhänger kesseln deutsche #Polizei ein. Was für Luschen! Also die Polizei, meine ich.Und komme mir niemand mit der Ausrede …die dürfen ja nicht. Doch, sie dürfen. Sind aber wohl zu feige oder/ und unfähig. So habe ich das festgestellt. pic.twitter.com/FzIvd6piAC— M. Markert (@MathiasMarkert) October 11, 2023
Одночасно у Берліні пройшла демонстрація проти антисемітизму, влаштована мешканцями району, де спробували підпалити будівлю єврейської громади. Прийшли пів сотні людей.
"Ми живемо у цьому районі, тож відчуваємо обов’язок чітко показати, що ми проти цього", – заявила ініціаторка акції Соня Клеверкорн.