pavlograd.info 19.10.2023 09:29

У Вашингтоні затримали понад 300 учасників антивоєнної демонстрації, що закликала до припинення війни між Ізраїлем і угрупованням ХАМАС, під час якої частина людей зайшли у будівлю Капітолію.
У середу багато сотень людей зібралися довкола та всередині комплексу Капітолію, закликаючи до припинення війни між Ізраїлем і палестинським терористичним угрупованням ХАМАС, що контролює сектор Гази. У зв’язку з подією до Капітолію перекинули додаткових правоохоронців з інших районів.
Речник поліції Капітолію повідомив, що всього у комплексі Капітолію затримали близько 300 протестувальників.

Деякі демонстранти, координовані єврейською групою лівих поглядів Jewish Voice for Peace, увійшли в офісну будівлю Cannon House через різні входи і зібралися всередині ротонди.
У поліції пояснили, що протестувальникам, як і загалом громадськості, дозволено заходити у комплекс Капітолію, і проблеми їм загрожують лише у разі порушення порядку.
Подібна демонстрація раніше цього тижня пройшла біля Білого дому, там також затримали десятки протестувальників.

Members of Jewish advocacy groups, including Jewish Voice for Peace and If Not Now, gathered at the U.S. Capitol Wednesday to call for a ceasefire between Israel and Hamas. pic.twitter.com/trnY4jXgnk— The Associated Press (@AP) October 18, 2023