pavlograd.info 07.10.2023 21:31

Американський президент Джо Байден збирається просити в Конгресу про найбільший пакет військової та гуманітарної допомоги Україні. Його має вистачити приблизно на 2 роки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Telegraph.

За даними видання, президент США хоче вирішити проблему до наступних виборів, оскільки скептики-республіканці продовжують створювати проблеми

The Telegraph повідомляє, що Білий дім розробляє плани звернення до Конгресу з проханням виділити найбільший пакет фінансування зброї та гуманітарної допомоги на тлі побоювання, що триваючі суперечки щодо витрат можуть завдати шкоди президенту на виборах наступного року.

Зауважимо, що вибори президента в США мають відбутись наступного року.

Суперечки в Конгресі США

Нагадаємо, Конгрес США не вніс нове фінансування допомоги Україні до закону про тимчасовий бюджет. Це питання хочуть розглянути окремо.

Крім того, Палата представників відправила у відставку спікера Кевіна Маккарті, який підтримував військову допомогу Україні.

На тлі цього Пентагон вже попередив Конгрес про можливі проблеми з постачанням зброї в Україну. За даними видання Politico, у Байдена шукають альтернативні шляхи фінансування допомоги Україні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.