pavlograd.info 26.09.2023 01:31

Німецьке суспільство, попри труднощі в економіці не відчуває внутрішньої втоми від повномасштабного вторгнення Росії та допомоги Україні.

Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Глава МЗС розповіла, що в наш час висока інфляція є глобальною проблемою, і це стосується не лише Німеччини, але й всього світу. Крім того, німецька економіка в минулому була значною мірою залежною від постачань російської нафти і газу.

Бербок зазначила, що від початку російського вторгнення в Україну переважна більшість німців, європейців розуміли, що на місці українців, могли б бути вони. На питання, чи відчувається в Німеччині внутрішня "втома від України" на тлі економічних негараздів, міністерка відповіла: "Ні".

"У такі часи ви повинні ухвалити правильне рішення, щоб підтримати Україну, мир. Але ви повинні пояснити людям, чому ми повинні це робити. Ви також повинні працювати з іншими соціальними програмами, щоб протидіяти негативним наслідкам для звичайних людей і сімей. І це те, що ми намагаємося робити", – розповіла міністр.

Допомога Україні від Німеччини

Німеччина є одним із лідерів серед країн, які надають Україні військові допомогу. Так, наші захисники отримували від Берліна танки Leopard, системи ППО IRIS-T і Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони, різні види артилерії тощо.

Останні кілька в Бундестазі обговорюють постачання далекобійних ракет Taurus Києву. Ще 15 вересня глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус розповідав, що рішення про передачу можуть ухвалити протягом одного-двох тижнів.

При цьому в Бундестазі заявляли, що постачання блокує лише канцлер Олаф Шольц. За інформацією Bild, українським військовим знадобиться близько трьох місяців, щоб навчиться запускати ракети Taurus.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.